Sajtos kukoricakása

Elardsi

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos kukoricakása
Eszközök: kés, lábas, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg apróra vágott mozzarella sajt
10 dkg finomszemcséjű kukoricaliszt
10 dkg kukoricadara
8 dl víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kukoricadarát folyamatos keverés mellett felfor­raljuk 8 dl, enyhén sózott vízben, és kis lángon, ke­vergetve kb. 10 percig főzzük.

2. Állandó keverés közben fokozatosan beleszórjuk a kukoricalisztet, és az egészet további 15 perc alatt a legkisebb lángon csendesen forralva kásává főzzük, közben néhány­szor megkeverjük.

3. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a sajtot és folyamatosan keverve, nagyon kis lángon teljesen felolvasztjuk a kásában. Forrón tálaljuk.

Ha hozzájutunk, készíthetjük apróra vágott szulguni sajtból (vagy bivalytejből készült mozzarellával) is.
Sajtos kukoricakása
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2188 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Sajtos kukoricakása
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
facebook