Kukoricakenyér

Grúz kukoricakenyér, Mcsadi

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kukoricakenyér
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kukoricaliszt
2 és fél dl víz
1 csipet

Elkészítés:

1. A kukoricalisztből a vízzel és a sóval tésztát ké­szítünk. Hideg vízbe mártott kézzel cipóvá formáz­zuk, majd kb. 1 cm vastagon kinyújtjuk egy sütő­lapon (legjobb, ha teflonbevonatú), és 180 °C-ra elő­melegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

2. A kész kenyeret adagnyi darabokra vágjuk és melegen tá­laljuk, pl. előételekhez vagy salátákhoz.

Változat: Az 1 cm vastag tésztát tűzhelyen cserép­edényben vagy felfújtas formában is elkészíthetjük. Kb. 10 percig fedő alatt, majd megfordítva, fedő nél­kül készre sütjük.
A tésztához szükséges mennyiséget egyszerűen is ki lehet mérni egy mérőpohárral vagy csé­szével 2:1 arányban(kukoricaliszt és víz).
Nyugat-Grúziában a mindennapi kenyeret kizárólag kukoricalisztből sütik. Az általuk készített kukoricakenyér viszonylag nehéz lepénykenyér. Laza veknikhez vagy vékony lepényhez a tiszta kukoricaliszt nem alkalmas, mert nincs benne a gabonafélékben előforduló sajátos anyag, a glutén, amely összetartja a tésztát.
Kukoricakenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7198 alkalommal tekintették meg
sugarf
2017.01.22 sugarf
Nagyon jó recept, én tettem hozzá egy kis olajat és egy kis sütőport is.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Kukoricakenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
google+