Marokkói lóbableves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marokkói lóbableves
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg száraz lóbab
50 dkg kockára vágott burgonya
2 teáskanál harissa
2 teáskanál őrölt római kömény
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd összevágott fokhagyma
25 dl hideg víz
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A száraz lóbabot 1 éjszakára beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük.

2. A lóbabot, a burgonyát és a fokhagymát lábasba rakjuk, felöntjük a vízzel. Közepes tűzön felforraljuk. A tűz hőfokát csökkentjük, a lábast letakarjuk, a levest 50-60 percig gyöngyöztetjük. Sózzuk, belekeverjük a pirospaprikát.

3. A babot botmixerrel pépesítjük. Alacsony hőfokon még 15-20 percig főzzük.

4. Belekeverjük a harisszát, köményt, citromlevet. Az olajjal meglocsoljuk. Forrón vagy melegen tálaljuk.

Marokkói lóbableves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 737 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Marokkói lóbableves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
pinterest