Paprikamártás

Adzsika

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paprikamártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 db hegyes, finomra vágott piros húsú paprika
1 db édes, finomra vágott piros húsú paprika
1 db kimagozott, finomra vágott chilipaprika
1 csokor finomra vágott koriander
3 db hámozott, finomra vágott paradicsom
4 fej zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt görögszéna
1 teáskanál őrölt koriander
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az összes hozzávalót pépesítjük, majd fűszerezzük.

2. A végén hozzáadjuk a koriandert.

A mártás húsok­hoz nagyon jól illik, de kukoricakenyérrel is finom.

Kukoricakenyér

Kukoricakenyér
20 dkg kukoricaliszt
2.5 dl víz
1 csipet

1. A kukoricalisztből a vízzel és a sóval tésztát ké­szítünk. Hideg vízbe mártott kézzel cipóvá formáz­zuk, majd kb. 1 cm vastagon kinyújtjuk egy sütő­lapon (legjobb, ha teflonbevonatú), és 180 °C-ra elő­melegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

2. A kész kenyeret adagnyi darabokra vágjuk és melegen tá­laljuk, pl. előételekhez vagy salátákhoz.

Paprikamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2821 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Paprikamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
facebook