Tkemaliszilva-mártás

Tkemlisz szacebeli

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tkemaliszilva-mártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg savanykás sárgabarack
vagy
100 dkg savanykás szilva
4 dl víz
1 csokor finomra vágott kapor
1 csokor finomra vágott menta
1 csokor finomra vágott koriander
8 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A nagyon savanyú szilvát vagy még nem teljesen értett sárgabarackot hosszában bevágjuk, vízzel felöntjük, kis lángon hagyjuk csendesen forrni, amíg a magok elválnak a gyümölcshústól.

2. A levét fazékba leszűrjük, eltávolítjuk a gyümölcsmagokat, a gyü­mölcshúst pépesítjük, annyi levet adunk hozzá, hogy sűrű mártást kapjunk.

3. A fokhagymával, a zöldfűszerekkel, sóval, borssal ízesítjük.

Hidegen, húsok­hoz tálaljuk.

A Grúziában honos tkemali szilva helyett használjunk hozzá nagyon savanyú szilvát vagy még nem teljesen érett sárgabarackot.
Tkemaliszilva-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2251 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Tkemaliszilva-mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
cikkek