Minestrone

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Minestrone
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ fej kockára vágott kelkáposzta
2 db hámozott, durvára vágott paradicsom
2 db kockára vágott cukkini
2 nagyobb kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb kockára vágott burgonya
12 dkg kockára vágott pancetta
4 szál vékonyra szeletelt zellerszár
3 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
20 dkg rövid szemű rizs
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 csésze bab
vagy
1 csésze vörösbab
7 és fél dkg mirelit zöldborsó
vagy
7 és fél dkg friss zöldborsó
20 dl víz
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 fej durvára vágott hagyma
1 evőkanál finomra vágva rozmaring
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. 2 evőkanál olajat közepes tűzön felmelegítünk. Hozzáadjuk a pancettát, a fokhagymát, hagymát, zellert, 2 evőkanál petrezselymet, zsályát, rozmaringot.

2. A hagymát 8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, sárgarépát, cukkinit, paradicsomot, babot. Felöntjük a vízzel. A lábast letakarjuk és a levest alacsony hőfokon 75 percig gyöngyöztetjük.

3. Belekeverjük a kelkáposztát és zöldborsót és még 25 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.

4. A rizst beleszórjuk, a levest letakarjuk és még 20 percig, amíg a rizs megpuhul, főzzük.

5. A maradék 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk, megszórjuk a maradék petrezselyemmel és a reszelt sajttal. Forrón tálaljuk.

Ahány vidéke csak van Olaszországnak, annyiféleképpen készítik a legnépszerűbb levest, a minestronét, de valamennyiben megtaláljuk a zöldséget és a rizst vagy a tésztát.
A minestronét készítik oly módon is, hogy a bőrkét, szalonnát és a zöldségeket olívaolajon először megpirítják.
Az olasz konyhában gyakran szalonna- vagy sonkabőrkével ízesítik és reszelt parmezánnal tálalják.
A minestrone a sok zöldség miatt nagyon sűrű. Ha szükséges, még egy kis vizet önthetünk hozzá, hogy elég folyékony legyen, és levesként fogyaszthassuk.
A kelkáposzta sötét levelei különösen hatásos látványt nyújtanak ebben a színes levesben.
Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3184 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
recepttár