Minestrone



Elkészítés:
1. 2 evőkanál olajat közepes tűzön felmelegítünk. Hozzáadjuk a pancettát, a fokhagymát, hagymát, zellert, 2 evőkanál petrezselymet, zsályát, rozmaringot.
2. A hagymát 8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a burgonyát, sárgarépát, cukkinit, paradicsomot, babot. Felöntjük a vízzel. A lábast letakarjuk és a levest alacsony hőfokon 75 percig gyöngyöztetjük.
3. Belekeverjük a kelkáposztát és zöldborsót és még 25 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
4. A rizst beleszórjuk, a levest letakarjuk és még 20 percig, amíg a rizs megpuhul, főzzük.
5. A maradék 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk, megszórjuk a maradék petrezselyemmel és a reszelt sajttal. Forrón tálaljuk.