Aioli

Provence-i fokhagymaszósz

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Aioli
Adag: 1 adag (0.5 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

1. A fokhagymát lehetőleg mozsárban, összezúzzuk. Tálba rakjuk, hozzákeverjük a tojás sárgáját, fehérborecetet.

2. Az olajat állandóan kevergetve, nagyon lassan, szinte csepegtetve adjuk a mártáshoz. Sózzuk, borsozzuk. A citromlevet rácsepegtetjük.

Fokhagymás, olajos provence-i szósz. A marseille-i konyha majonéze. Hallevesekhez, nyers és sült halakhoz ajánlják.
Aioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3701 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Aioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
recept beküldése