Francia halleves

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván drága
Francia halleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál finomra vágva póréhagyma
4 db hámozott, finomra vágva paradicsom
1 darabka narancshéj
100 dkg vegyes, darabolt tengeri hal
ízlés szerint sáfrány
1 fej finomra vágva hagyma
1 evőkanál paradicsompüré
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 csipet köménymag
20 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük. Hozzáadjuk a hagymát, póréhagymát és 7 perc alatt megfonnyasztjuk.

2. Belerakjuk a finomra vágott paradicsomot, a tűz hőfokát csökkentjük, és a paradicsomot 2-3 perc alatt puhára pároljuk.

3. Belekeverjük a paradicsompürét, fokhagymát, édesköményt, babérlevelet, narancshéjat. Sózzuk, borsozzuk.

4. Felöntjük a vízzel, belerakjuk a haldarabokat (sügér, kardhal, keszeg stb.). Felforraljuk, s 20 percig főzzük. A babérlevelet és a narancshéjat kidobjuk.

5. A hallevest mixerben pépesítjük. Belekeverjük a sáfrányszószt, gyakori kevergetés mellett még 20 percig gyöngyöztetjük és forrón tálaljuk.

Ezt az ízletes, szép színű hallevest — ha lehet — provence-i sáfrány-és fokhagymaszósszal kínáljuk. így még élvezetesebb lesz az íze.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Sáfrányszósz

Sáfrányszósz
6 gerezd fokhagyma
0.5 teáskanál őrölt sáfrány
0.5 teáskanál
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors

1. A fokhagymát a sóval mozsárban összenyomjuk.

2. Tálba rakjuk, hozzákeverjük a sáfrányt, borsot és a tojás sárgáját. 5 percig pihentetjük.

3. Az extraszűz olívaolajat állandóan kevergetve, nagyon lassan, szinte csepegtetve adjuk a mártáshoz. A mártás szép sárga, majonézsűrűségű lesz.

Francia halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2890 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Francia halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
twitter