Halleves bulgurral



Elkészítés:
1. A haldarabokat citromlével megcsöpögtetjük, a sáfrány felével megszórjuk, sózzuk, összekeverjük, és 15 percre félrerakjuk.
2. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, a paprikát 10 perc alatt megfonnyasztjuk. Kiszedjük, félrerakjuk.
3. A visszamaradt olajban a hagymát, fokhagymát, paradicsomot, zellert, sárgarépát, édesköményt, babérlevelet, narancshéjat és a római köményt 5 percig pirítjuk. A vízzel felöntjük, felforraljuk.
4. Hozzáadjuk a halat és körülbelül 10 perc alatt a halat megfőzzük, majd kiszedjük. Letakarva melegen tartjuk.
5. A levest újra forraljuk, beleöntjük a bulgurt, 15-20 perc alatt puhára főzzük. A tüzet elzárjuk.
6. A halat, kapribogyót, párolt kaliforniai paprikát és a maradék sáfrányt a bulguros levesbe keverjük. 5 percig pihentetjük. A babérlevelet kidobjuk. Forrón tálaljuk.