Halleves bulgurral

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg vegyes, darabolt tengeri hal
4 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
3 db kimagozott, csíkokra vágott piros húsú kaliforniai paprika
4 gerezd összevágott fokhagyma
6 nagy érett, összevágott paradicsom
1 db narancs reszelt héja
20 dkg rövid szemű rizs
vagy
20 dkg bulgur
1 evőkanál kapribogyó
20 dl víz
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál sáfrány
½ teáskanál
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 fej összevágott hagyma
1 szál összevágott zellerszár
1 szál összevágott sárgarépa

Elkészítés:

1. A haldarabokat citromlével megcsöpögtetjük, a sáfrány felével megszórjuk, sózzuk, összekeverjük, és 15 percre félrerakjuk.

2. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, a paprikát 10 perc alatt megfonnyasztjuk. Kiszedjük, félrerakjuk.

3. A visszamaradt olajban a hagymát, fokhagymát, paradicsomot, zellert, sárgarépát, édesköményt, babérlevelet, narancshéjat és a római köményt 5 percig pirítjuk. A vízzel felöntjük, felforraljuk.

4. Hozzáadjuk a halat és körülbelül 10 perc alatt a halat megfőzzük, majd kiszedjük. Letakarva melegen tartjuk.

5. A levest újra forraljuk, beleöntjük a bulgurt, 15-20 perc alatt puhára főzzük. A tüzet elzárjuk.

6. A halat, kapribogyót, párolt kaliforniai paprikát és a maradék sáfrányt a bulguros levesbe keverjük. 5 percig pihentetjük. A babérlevelet kidobjuk. Forrón tálaljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Halleves bulgurral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1802 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Halleves bulgurral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
könyvek