Görög halleves

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Görög halleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg vegyes tengeri hal
100 dkg kockára vágott burgonya
2 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
4 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 fej darabolt hagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
igény szerint víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. 3 evőkanál olajat közepes tűzön felmelegítünk, és a hagymát, valamint 3 gerezd fokhagymát és a petrezselymet 7-8 perc alatt megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk a burgonyát, 5 percig együtt pároljuk, beleöntjük a paradicsomot, felforraljuk.

3. Hozzáadjuk a halat, és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. A lábast kissé lefedjük és a halat 20-30 perc alatt puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk.

4. Hozzáadjuk a maradék 1 kanál olajat és 1 gerezd fokhagymát. Tálalás előtt 5 percig pihentetjük.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Görög halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3647 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Görög halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
twitter