Olasz lencseleves

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olasz lencseleves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg szárított vörös lencse
2 kisebb szál kockára vágott sárgarépa
2 szál vékonyra szeletelt, vágott zellerszár
3 ág finomra vágva zsályalevél
2 evőkanál finomra vágva rozmaring
1 fej finomra vágva hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
szükség szerint víz

Elkészítés:

1. A lencsét, hagymát, sárgarépát, zellert, babérlevelet, az összenyomott, de egyben hagyott fokhagymát lábasba rakjuk. Annyi vizet öntünk rá, ami jól ellepi. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 45 perc alatt puhára főzzük.

2. A babérlevelet kidobjuk, a leveshez adjuk a zsályát és a rozmaringot. További 5-10 percig letakarva főzzük, amíg a lencse már nagyon puha és pépes lesz. Sózzuk, borsozzuk.

3. A tetejét olajjal meglocsoljuk. Forrón tálaljuk.

A kész levest turmixgépben pürésíthetjük is. Ha elkészültünk, 2-3 percre rakjuk vissza a gázra, hiszen a mixelés közben jócskán lehűlt.
Olasz lencseleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2058 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Olasz lencseleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
recepttár