Toszkán paradicsomleves

Pappa al pomodoro

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Toszkán paradicsomleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szál összetépkedett bazsalikomlevél
100 dkg érett, hámozott paradicsom
40 dkg kockára vágott fehérkenyér
vagy
40 dkg kockára vágott barna kenyér
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 gerezd finomra vágva fokhagyma
3 dl víz
szükség szerint víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
néhány levél összetépkedett bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. Az olajat alacsony hőfokon felmelegítjük, a fokhagymát és a bazsalikomot 2 perc alatt megfonnyasztjuk.

2. Rárakjuk a kenyérkockákat és állandóan kevergetve 2 perc alatt megpirítjuk.

3. Hozzáadjuk a kimagozott és finomra vágott paradicsomot, felöntjük 2 deciliter vízzel. Gyakran kevergetve 15 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Ha túl sűrű lenne, és az edény falához tapadna a leves, még adunk hozzá vizet (Egyébként ez a leves nagyon sűrű.)

4. Olívaolajjal meglocsoljuk, bazsalikomlevéllel megszórjuk, forrón tálaljuk.

A toszkánok szikkadt kenyérrel fogyasztják ezt a levest, s igen kedvelik hozzá a paprikaforgácsot és a zöld csilit, amit tálaláskor raknak a levesbe.
Toszkán paradicsomleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3494 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Toszkán paradicsomleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
bevásárlólista