Toszkán zöldségleves
Acqua cotta
Levesek | Vegyes zöldségleves receptek , Zöldségleves tojással receptek , Sajtos zöldségleves receptek
Elkészítési idő:
100 perc
Munkaidő: 40 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük. Belerakjuk a hagymát, zöldborsót, lóbabot, sárgarépát, zellert, csilit, csipetnyi sót. A zöldségeket 15 perc alatt világosbarnára pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a mángoldot vagy spenótot, valamint a paradicsomot. Alacsony hőfokon 15 percig főzzük.
3. Felöntjük a vízzel, alacsony hőfokon 40 percig gyöngyöztetjük. Sózzuk, borsozzuk.
4. Beleöntjük a felvert tojásokat, megszórjuk a parmezánnal. Gyakran kevergetve 3 percig sűrítjük.
5. A pirítóst tányérokra rakjuk, a levest rákanalazzuk. Azonnal tálaljuk.
Ezt az itáliai levest olaszul „meleg víz"-ként emlegetik. Toscana déli részén különösen a földművesek között népszerű.