Toszkán zöldségleves

Acqua cotta

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Toszkán zöldségleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg friss lóbab
1 szál szeletelt sárgarépa
1 szál vékonyra szeletelt zellerszár
30 dkg hámozott, durvára vágott paradicsom
4 db felvert tojás
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
30 dkg friss zöldborsó
vagy
30 dkg friss, finomra vágva spenót
vagy
30 dkg friss, finomra vágva mángold
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 fej vékonyra szeletelt hagyma
1 db szárított, tört chilipaprika
15 dl forró víz
4 szelet szikkadt, pirított fehérkenyér
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük. Belerakjuk a hagymát, zöldborsót, lóbabot, sárgarépát, zellert, csilit, csipetnyi sót. A zöldségeket 15 perc alatt világosbarnára pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a mángoldot vagy spenótot, valamint a paradicsomot. Alacsony hőfokon 15 percig főzzük.

3. Felöntjük a vízzel, alacsony hőfokon 40 percig gyöngyöztetjük. Sózzuk, borsozzuk.

4. Beleöntjük a felvert tojásokat, megszórjuk a parmezánnal. Gyakran kevergetve 3 percig sűrítjük.

5. A pirítóst tányérokra rakjuk, a levest rákanalazzuk. Azonnal tálaljuk.

Ezt az itáliai levest olaszul „meleg víz"-ként emlegetik. Toscana déli részén különösen a földművesek között népszerű.
Toszkán zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3579 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Toszkán zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
recept beküldése