Marhahúsleves rizzsel és spenóttal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahúsleves rizzsel és spenóttal
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg darabolt marhalábszár
vagy
100 dkg friss spenót
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 nagyobb fej finomra vágva hagyma
4 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 kisebb szál szeletelt sárgarépa
30 dl hideg víz
2 db összevágott paradicsom
1 teáskanál őrölt fahéj
6 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. 4 evőkanál olajat közepes tűzön felmelegítünk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, és 8-10 percig pirítjuk.

2. Belekeverjük a marhahúskockákat, 8-10 percig együtt pirítjuk. Felöntjük a hideg vízzel, belekeverjük a paradicsomot. A hőfokot csökkentjük. A lábast letakarjuk, alacsony hőfokon 90 percen át, amíg a hús megpuhul, gyöngyöztetjük.

3. Beleszórjuk a rizst, még 15 percig főzzük.

4. Belekeverjük a spenótot és a fahéjat, sózzuk, borsozzuk, még 10 percig főzzük.

5. Belekeverjük a petrezselymet és a maradék 2 kanál olajat. Forrón tálaljuk.

Marhahúsleves rizzsel és spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1888 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Marhahúsleves rizzsel és spenóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
lexikon