Minestrone árpagyönggyel



Elkészítés:
1. A pancettát közepes tűzön kiolvasztjuk, azonnal rárakjuk a sárgarépát, fehérrépát, cukkinit, burgonyát, póréhagymát, spenótot, petrezselymet.
2. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk. Belekeverjük az árpagyöngyöt. Letakarjuk. A tűz hőfokát csökkentjük.
3. A levest időnként megkeverve 90 percig gyöngyöztetjük.
4. Sózzuk, borsozzuk. Az olajat belekeverjük. Azonnal tálaljuk.
Marhahúsleves

1. A zöldségeket megtisztítjuk. Ha szegfűszeget is használunk, szúrjuk a hagyma negyedekbe.
2. A hozzávaló zöldségeket, húst és csontot a vízzel felöntjük, és közepes tűzön felforraljuk.
3. A tűz hőfokát csökkentjük és a levest 180 percen keresztül gyöngyöztetjük.
4. A keletkező habot szűrőkanállal vagy papírtörlővel leszedjük. Ha a leves kész, a zöldségeket, csontot és húst kiszedjük.
5. A levest leszűrjük. Ha a lé kihűlt, a tetejéről a zsírt eltávolíthatjuk, és kisebb adagokban lefagyaszthatjuk.
A főtt húst akár főételként tálalhatjuk, akár más ételhez is adhatjuk.