Minestrone árpagyönggyel

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Minestrone árpagyönggyel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb szál szeletelt sárgarépa
1 szál kockára vágott fehérrépa
1 db szeletelt cukkini
1 nagy kockára vágott burgonya
1 szál szeletelt póréhagyma
2 kisebb szeletelt zellergumó
5 dkg durvára vágott spenót
9 dkg kockára vágott pancetta
20 dkg árpagyöngy
1 fej durvára vágott hagyma
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A pancettát közepes tűzön kiolvasztjuk, azonnal rárakjuk a sárgarépát, fehérrépát, cukkinit, burgonyát, póréhagymát, spenótot, petrezselymet.

2. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk. Belekeverjük az árpagyöngyöt. Letakarjuk. A tűz hőfokát csökkentjük.

3. A levest időnként megkeverve 90 percig gyöngyöztetjük.

4. Sózzuk, borsozzuk. Az olajat belekeverjük. Azonnal tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
1 nagyobb szál félbevágott sárgarépa
1 szál póréhagyma
2 szál zöldjével zellerszár
2 db érett paradicsom
150 dkg marhahús
50 dl hideg víz
1 nagyobb fej negyedelt hagyma
4 szem szegfűszeg
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

1. A zöldségeket megtisztítjuk. Ha szegfűszeget is használunk, szúrjuk a hagyma negyedekbe.

2. A hozzávaló zöldségeket, húst és csontot a vízzel felöntjük, és közepes tűzön felforraljuk.

3. A tűz hőfokát csökkentjük és a levest 180 percen keresztül gyöngyöztetjük.

4. A keletkező habot szűrőkanállal vagy papírtörlővel leszedjük. Ha a leves kész, a zöldségeket, csontot és húst kiszedjük.

5. A levest leszűrjük. Ha a lé kihűlt, a tetejéről a zsírt eltávolíthatjuk, és kisebb adagokban lefagyaszthatjuk.

A főtt húst akár főételként tálalhatjuk, akár más ételhez is adhatjuk.

Minestrone árpagyönggyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2325 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Minestrone árpagyönggyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
most van szezonja