Póréhagymás krumplileves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Póréhagymás krumplileves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
9 nagyobb kockára vágott burgonya
másfél nagyobb fej finomra vágva hagyma
másfél gerezd finomra vágva fokhagyma
másfél szál finomra vágva sárgarépa
másfél szál finomra vágva zellerszár
másfél csomó finomra vágva petrezselyemzöld
15 dl hideg víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, hozzáadjuk a póréhagymát, hagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert, petrezselymet. 15 perc alatt puhára pároljuk.

2. Belerakjuk a krumplit, felöntjük a vízzel. Sózzuk, borsozzuk.

3. A krumplit közepes tűzön 15 perc alatt puhára főzzük. A levest a tűzről félrehúzzuk. Egy kissé hagyjuk hűlni.

4. A zöldségeket és a krumplit botmixerrel pépesítjük. A tűzre visszatéve újra felmelegítjük. Azonnal tálaljuk.

Póréhagymás krumplileves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1852 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Póréhagymás krumplileves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
van itthon