Tojásos zöldbab

Mzvane lobio kverchit

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tojásos zöldbab
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db tojás
50 dkg tisztított, darabolt zöldbab
½ csokor finomra vágott petrezselyemzöld
½ csokor finomra vágott bazsalikomlevél
½ csokor finomra vágott zellerlevél
½ csokor finomra vágott korianderlevél
4 evőkanál vaj
2 fej apróra vágott vöröshagyma
½ csokor finomra aprított kapor
kevés víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és kis lán­gon, nagyon kevés vízzel majdnem puhára párol­juk (a víznek teljesen el kell főnie), kissé megsóz­zuk.

2. A hagymát a fele forró vajon üvegesre párol­juk, először a babot és a zöldfűszereket, majd a maradék vajat adjuk hozzá, letakarva pár percig főzzük.

3. A tojásokat kevés sóval felverjük. A zöldbabot levesszük a tűzről, egyenletesen elosztjuk rajta a tojásmasszát, és lefedve, a legkisebb lángon addig pároljuk, amíg a tojás megdermed.

Tojásos zöldbab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2596 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Tojásos zöldbab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
lexikon