Szilvatorta domb

Szlivovij tort „Girka"

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 50 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Szilvatorta domb
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg liszt
10 dkg vaj
1 db tojás
2 és fél dl tejszín
½ csomag sütőpor
A sütőformához:
igény szerint vaj
igény szerint liszt
A töltelékhez:
10 dl habtejszín
50 dkg tisztított, főtt aszalt szilva
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg porcukor
vagy
igény szerint kókuszreszelék

Elkészítés:

1. A szilvát megmossuk, kevés vízben puhára főzzük, hagyjuk kihűlni, majd kimagozzuk. A cukrot a vajjal, a tojással és a tejszínnel habosra keverjük. Fokoza­tosan beletesszük az élesztővel összekevert lisztet, és kemény tésztát gyúrunk belőle.

2. A tésztából egy nagyobb, kb. 30 x 15 cm nagyságú és 15 kisebb, kb. 30 x 8 cm-es téglalapot nyújtunk ki (a hosszú­ságuknak egymáshoz illeszkedni kell). A nagyobbik lapot kivajazott-lisztezett sütőlemezre tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A süteménynek puhának kell maradnia, nem szabad, hogy ropogós legyen.

3. A kisebb lapokat megrakjuk az előkészített szilvá­val, mindegyiket hosszában keskeny tekerccsé összecsavarjuk, és az újra kizsírozott, meglisztezett lemezen ugyancsak 180 °C-on kb. 10-15 percig süt­jük, hagyjuk kihűlni.

4. A töltelékhez a tejszínt a cukorral és vaníliás cukor­ral kemény habbá verjük. A nagy tésztalapot meg­kenjük tejszínnel, 5 töltött tekercset helyezünk rá, amiket megkenünk tejszínnel, erre jön 4 tekercs, megkenjük tejszínnel, és ugyanígy dolgozunk to­vább: 3, majd 2, végül 1 tekercset rendezünk rá, hogy domb- vagy piramisformát kapjunk.

5. A végén az egészet bekenjük a maradék tejszínnel, és ízlés szerint megszórjuk kókuszreszelékkel, és/vagy csokoládé-bevonattal díszítjük. Hideg helyen tárol­juk, és minél hamarabb fogyasszuk el.

Aszalt szilva helyett használhatunk magozott meggyet is.
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Szilvatorta domb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1504 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Szilvatorta domb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
szólj hozzá, értékelj