Édesburgonyaleves kukoricával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édesburgonyaleves kukoricával
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kockára vágott édesburgonya
3 db kockára vágott burgonya
vagy
30 dkg kukorica
vagy
12 és fél dl marhahúsleves
1 csipet cayenne-bors
1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
½ teáskanál
1 evőkanál finomra vágva kakukkfű
3 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
3 evőkanál száraz sherry
6 evőkanál száraz fehérbor
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 evőkanál vaj
2 szál finomra vágva zellerszár
3 szem finomra vágva mogyoróhagyma
2 szál finomra vágva póréhagyma
10 dkg füstölt, kockára vágott baconszalonna
4 evőkanál tejszín
A tálaláshoz:
ízlés szerint friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A baconkockákat közepes tűzön 5 perc alatt kiolvasztjuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a póréhagymát, mogyoróhagymát, zellert és vajat, 5-10 percig együtt pirítjuk, vigyázva arra, a hagymák ne égjenek le.

2. Belekeverjük a fokhagymát, babérlevelet, kukoricát, a kétféle burgonyát. Gyakran kevergetve 5-10 percig főzzük.

3. Hozzáöntjük a sherryt, a fehérbort, 3-5 perc alatt besűrítjük. Megszórjuk petrezselyemmel, kakukkfűvel, cayenne borssal, sózzuk.

4. Felöntjük a húslevessel. Felforraljuk. A tűz hőmérsékletét csökkentjük. Kis rést hagyva a lábast letakarjuk. A levest alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul (ezt villával ellenőrizzük).

5. Belekeverjük a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk. A babérlevelet kidobjuk. Megszórjuk friss petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg marhacsont
5 szem egész bors
1 csokor bouquet garni
2 evőkanál paradicsompüré
40 dl hideg víz
1 szál darabolt szárzeller
1 szál darabolt póréhagyma
2 szál darabolt sárgarépa
1 fej negyedelt vöröshagyma
ízlés szerint

1. A marhacsontot 230 °C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Félidőben hozzáadjuk a sárgarépát, a szárzellert és a póréhagymát.

2. Fazékba tesszük a csontokat és a zöldségeket, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, a bouquet garnit és a borsot. 3-4 órán át gyöngyözve főzzük, a keletkező habot leszedjük a tetejéről.

3. A levet finom szűrőn át tálba szűrjük. A zöldségekből gyengéden kinyomkodjuk a levet. Hűtőszekrényben hagyjuk hűlni, majd a zsírt leszedjük a tetejéről.

Édesburgonyaleves kukoricával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1647 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Édesburgonyaleves kukoricával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
most van szezonja