Kukoricaleves újburgonyával és kaliforniai paprikával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kukoricaleves újburgonyával és kaliforniai paprikával
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg újburgonya
2 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
2 evőkanál összetépkedett bazsalikom
2 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
vagy
dl víz
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 kisebb fej finomra vágva hagyma
1 szál finomra vágva zellerszár
1 szál finomra vágva sárgarépa
1 teáskanál
1 teáskanál paradicsompüré
6 evőkanál tejszín
1 db kimagozott, finomra vágva zöld chilipaprika
vagy
1 db kimagozott, finomra vágva piros chilipaprika
1 evőkanál kukoricaliszt
vagy
1 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés:

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük. A hagymát, fokhagymát, csilipaprikát, zellert, sárgarépát 5 percig pároljuk. Sózzuk. Letakarjuk, 5-10 perc alatt puhára főzzük.

2. A 0.6 dl vízben simára kevert kukoricalisztet, kukoricát és burgonyát belekeverjük. A paradicsompürét 1 liter csirkelevesben elkeverjük. A zöldségekre öntjük. Felforraljuk.

3. A tűz hőfokát csökkentjük és a levest 5 percig gyöngyöztetjük, amíg a krumpli megfő. A levest sűríthetjük, ha a benne levőket krumplinyomóval összenyomkodjuk.

4. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, felöntjük a maradék csirkelevessel és egy kissé felforraljuk. Belekeverjük a bazsalikomot, petrezselymet és a tejszínt, ha felhasználjuk, és azonnal tálaljuk.

Mirelit kukoricából is készíthetjük, de a leves akkor a legkellemesebb zamatú, ha friss tejes kukoricát használunk. A szemeket éles késsel vágjuk le.

Csirkeleves

Csirkeleves
2 szál darabolt zellerszár
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg egész csirke
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
2 fej közepes méretű, negyedelt hagyma
50 dl hideg víz

1. A csirkedarabokat (pl. szárny, hát, nyak) vagy az egész csirkét fazékba rakjuk. Felöntjük a vízzel. Közepes tűzön, óvatosan felfőzzük. A habot a tetejéről eltávolítjuk.

2. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, a háromfelé vágott zellert, petrezselymet, babérlevelet, sót. A levest ne hagyjuk forrni, csak óvatosan gyöngyöztessük 3-4 órán keresztül. Ha túl sok lé elpárologna, meleg vízzel pótoljuk.

3. Ha megfőtt, a csirkét és a zöldségeket kiszedjük. A levest hagyjuk kihűlni.

Leszűrjük.

4. A levet hűtőbe rakjuk, hogy a zsír a tetején megdermedjen. A zsírt eltávolítjuk.

A főtt húst és a zöldségeket más ételek készítéséhez felhasználhatjuk.

Kukoricaleves újburgonyával és kaliforniai paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2059 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Kukoricaleves újburgonyával és kaliforniai paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
tippek, fortélyok