Zöldségleves bazsalikomszósszal

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldségleves bazsalikomszósszal
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg friss vörösbab
20 dkg friss fehérbab
12 dkg darabolt zöldbab
2 db kockára vágott burgonya
2 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
2 kisebb szeletelt cukkini
3 db finomra vágva paradicsom
3 ⅔ dl pesto szósz
6 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
25 dkg kockatészta
vagy
25 dkg cérnametélt
1 fej finomra vágva hagyma
40 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kétféle babot, zöldbabot, burgonyát, sárgarépát, cukkinit, paradicsomot, hagymát egy fazékban felöntjük a 4 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk.

2. A tűz hőfokát csökkentjük, gyakori keverés mellett 60 percig gyöngyöztetjük.

3. Beleszórjuk a tésztát, 15 percig főzzük.

4. A levest tányérokba kanalazzuk, a tetejére 2-3 evőkanálnyi pestót csorgatunk, sajttal megszórjuk. Forrón tálaljuk.

Ez az ízletes étel az észak olasz Liguriában és a francia Provence-ban is ismert. Az olasz bazsalikomos pesto és az Egyesült Államokban pistou-nak nevezett, francia bazsalikomszószként ismert mártás teszi őket hasonlóvá.

Pesto

Pesto
1 csomó bazsalikomlevél
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál fenyőmag
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint

1. A bazsalikomot, fokhagymát, fenyőmagot turmixoljuk.

2. A szószt a parmezánnal elkeverjük.

3. Óvatosan hozzáöntjük az olajat és összekeverjük. Sózzuk.

Zöldségleves bazsalikomszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 948 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Zöldségleves bazsalikomszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
hírlevél