Nyári minestrone



Elkészítés:
1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, a póréhagymát 5 perc alatt megpároljuk.
2. Hozzáadjuk a krumplit, sárgarépát, zellert, zöldborsót, s 5 percig magas hőfokon pirítjuk.
3. Felöntjük a zöldséglevessel, felforraljuk. A tűz hőfokát csökkentjük, és a levest 30 percig gyöngyöztetjük.
4. Belekeverjük a kétféle paprikát, cukkinit, paradicsomot, és 5 percig főzzük.
5. Hozzáadjuk a bazsalikomot, majoránnát, petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Sajtforgácsokkal megszórjuk. Forrón vagy melegen tálaljuk.
Zöldségalaplé

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük.
2. Belerakjuk az 1-2 szegfűszeggel megtűzdelt hagymát, sárgarépát, zellert, paradicsomot, petrezselymet, egész borsot, babérlevelet. Sózzuk, majd 5 percig pároljuk.
3. Felöntjük vízzel. Kis rést hagyva, a lábast lefedjük, a levest felforraljuk, majd a tűz hőfokát csökkentve 60 percig gyöngyöztetjük.
4. Leszűrjük, a zöldségeket kidobjuk.