Currys, kukoricás csirkeleves



Elkészítés:
1. 2 evőkanál olajat felforrósítunk, a hosszú, vékony csíkokra vágott csirkét a fokhagymával 7-8 perc alatt fehéredésig pirítjuk. A csirkét félrerakjuk.
2. A csirkelevest és a kukoricát a visszamaradt olajra öntjük, felforraljuk, és 10 percig gyöngyöztetjük. A curryt és a rizsbort csomómentesre keverjük, a levesbe öntjük. Cukrozzuk. Sózzuk. További 5 percig főzzük.
3. A tojást és a maradék olajat kikeverjük. A pirított csirkét a levesbe rakjuk, elkeverjük. Állandó keverés mellett belecsorgatjuk az olajos tojást. Újhagymával megszórjuk. Azonnal tálaljuk.
Csirkealaplé

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.
2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.
3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.
Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.