Currys, kukoricás csirkeleves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Currys, kukoricás csirkeleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkemell
40 dkg lecsepegtetett kukoricakonzerv
1 evőkanál currypor
3 evőkanál rizsbor
2 evőkanál finomra vágva újhagyma
1 db tojás
1 evőkanál kristálycukor
2 és fél evőkanál szezámolaj
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
12 és fél dl csirkehúsleves
ízlés szerint

Elkészítés:

1. 2 evőkanál olajat felforrósítunk, a hosszú, vékony csíkokra vágott csirkét a fokhagymával 7-8 perc alatt fehéredésig pirítjuk. A csirkét félrerakjuk.

2. A csirkelevest és a kukoricát a visszamaradt olajra öntjük, felforraljuk, és 10 percig gyöngyöztetjük. A curryt és a rizsbort csomómentesre keverjük, a levesbe öntjük. Cukrozzuk. Sózzuk. További 5 percig főzzük.

3. A tojást és a maradék olajat kikeverjük. A pirított csirkét a levesbe rakjuk, elkeverjük. Állandó keverés mellett belecsorgatjuk az olajos tojást. Újhagymával megszórjuk. Azonnal tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Csirkeleves

Csirkeleves
2 szál darabolt zellerszár
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg egész csirke
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
2 fej közepes méretű, negyedelt hagyma
50 dl hideg víz

1. A csirkedarabokat (pl. szárny, hát, nyak) vagy az egész csirkét fazékba rakjuk. Felöntjük a vízzel. Közepes tűzön, óvatosan felfőzzük. A habot a tetejéről eltávolítjuk.

2. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, a háromfelé vágott zellert, petrezselymet, babérlevelet, sót. A levest ne hagyjuk forrni, csak óvatosan gyöngyöztessük 3-4 órán keresztül. Ha túl sok lé elpárologna, meleg vízzel pótoljuk.

3. Ha megfőtt, a csirkét és a zöldségeket kiszedjük. A levest hagyjuk kihűlni.

Leszűrjük.

4. A levet hűtőbe rakjuk, hogy a zsír a tetején megdermedjen. A zsírt eltávolítjuk.

A főtt húst és a zöldségeket más ételek készítéséhez felhasználhatjuk.

Currys, kukoricás csirkeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 882 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Currys, kukoricás csirkeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
most van szezonja