Currys, kukoricás csirkeleves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Currys, kukoricás csirkeleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkemell
40 dkg lecsepegtetett kukoricakonzerv
1 evőkanál currypor
3 evőkanál rizsbor
2 evőkanál finomra vágva újhagyma
1 db tojás
1 evőkanál kristálycukor
2 és fél evőkanál szezámolaj
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
12 és fél dl csirkehúsleves
ízlés szerint

Elkészítés:

1. 2 evőkanál olajat felforrósítunk, a hosszú, vékony csíkokra vágott csirkét a fokhagymával 7-8 perc alatt fehéredésig pirítjuk. A csirkét félrerakjuk.

2. A csirkelevest és a kukoricát a visszamaradt olajra öntjük, felforraljuk, és 10 percig gyöngyöztetjük. A curryt és a rizsbort csomómentesre keverjük, a levesbe öntjük. Cukrozzuk. Sózzuk. További 5 percig főzzük.

3. A tojást és a maradék olajat kikeverjük. A pirított csirkét a levesbe rakjuk, elkeverjük. Állandó keverés mellett belecsorgatjuk az olajos tojást. Újhagymával megszórjuk. Azonnal tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Currys, kukoricás csirkeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1180 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Currys, kukoricás csirkeleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
facebook