Chilis kukoricaleves

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Chilis kukoricaleves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél db lebőrözött, kicsontozott csirkemell
15 dl tej
52 és fél dkg kockára vágott burgonya
2 evőkanál finomra vágva koriander
3 db friss, finomra vágva chilipaprika
4 és fél evőkanál összevágott snidling
75 dkg konzerv tejes kukorica
vagy
75 dkg mélyhűtött tejes kukorica
másfél evőkanál extraszűz olívaolaj
7 és fél dl csirkehúsleves
másfél nagyobb fej finomra vágva hagyma
másfél evőkanál kukoricaliszt
4 és fél evőkanál hideg víz
1 ¾ dl tejszín
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat felforrósítjuk, a darabolt csirkét 7-8 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Félrerakjuk.

2. A tejet és a csirkelevest a visszamaradt olajhoz öntjük, hozzáadjuk a hagymát és a burgonyát. Közepes tűzön felforraljuk.

3. A tűz hőfokát csökkentjük, és a koriandert, chilit és a kukorica felét a tejes lében 3 percig, állandóan kevergetve, főzzük.

4. A tűz hőfokát még alacsonyabbra vesszük - nehogy odaégjen a tej -, és a levest időnként megkeverve 10 percig főzzük.

5. A tűzről félrehúzzuk és botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a habarékot.

6. A tűzre visszatéve belekeverjük a maradék kukoricát, még 3 percig főzzük.

7. Félrehúzzuk, sózzuk, borsozzuk, a tejszínt belekeverjük. Alacsony hőfokon ismét felmelegítjük, hozzáadjuk a csirkét és a snidlinget, azonnal tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Chilis kukoricaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1559 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Chilis kukoricaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
lexikon