Bajor krumplileves frankfurti virslivel

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bajor krumplileves frankfurti virslivel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db vékonyra szeletelt frankfurti virsli
12 és fél dkg kockára vágott baconszalonna
2 nagyobb szál finomra vágva sárgarépa
6 db kockára vágott burgonya
2 fej finomra vágva hagyma
1 nagyobb vékonyra szeletelt póréhagyma
½ db kockára vágott zellergumó
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 csipet édesnemes pirospaprika
2 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
½ teáskanál őrölt majoranna
vagy
1 evőkanál friss, finomra vágva majoránna
vagy
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A bacont közepes tűzön 4 perc alatt kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, zellert és 4-5 percig kevergetve megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk a krumplit, fokhagymát, édesnemes paprikát, majoránnát. Sózzuk. Felöntjük 1,5 liter marha- vagy csirkehúslével. Felforraljuk. Kis rést hagyva, a lábast lefedjük, a levest alacsony tűzön 20-30 percig főzzük. Időnként megkeverjük. Ha a leves nagyon besűrűsödne, húslével még felöntjük.

3. Hozzáadjuk a frankfurtivirsli-karikákat és 1 evőkanál petrezselymet, 4 percig még főzzük. Figyeljünk arra, hogy már ne forrjon fel.

4. A tűzről félrehúzzuk, sózzuk, fehér borssal és a maradék petrezselyemmel megszórjuk. Forrón tálaljuk.

A frankfurti virsli receptje a 17. században született. Egy frankfurti hentes 1904-ben Bécsbe költözött, magával vitte a receptet, de kissé átalakította. Azóta bécsi kolbászként ismert. Az Egyesült Államokban csak „bécsi"-ként emlegetik.
Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Bajor krumplileves frankfurti virslivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 8160 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Bajor krumplileves frankfurti virslivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
vegetáriánus ételek