Toszkán minestrone kolbásszal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Toszkán minestrone kolbásszal
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 szál finomra vágva zellerszár
2 és fél db kockára vágott burgonya
2 és fél szál kockára vágott sárgarépa
2 és fél db kockára vágott paradicsom
12 és fél dkg darabolt zöldbab
7 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
25 dkg szeletelt olasz sertéskolbász
vagy
25 dkg szeletelt kolbász
12 és fél dkg mélyhűtött, hüvelyes cukorborsó
vagy
12 és fél dkg friss, hüvelyes cukorborsó
9 és ⅓ dkg mirelit zöldborsó
vagy
9 és ⅓ dkg friss zöldborsó
3 ¾ gerezd finomra vágva fokhagyma
1 és ¼ gerezd fokhagyma
1 és ¼ fej durvára vágott hagyma
2 és fél evőkanál durvára vágott petrezselyemzöld
3 ¾ db zsályalevél
1 evőkanál finomra vágva rozmaring
1 és ¼ maréknyi édes, durvára vágott káposzta
18 ¾ dl forró víz
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 szelet pirítós
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kolbászt, fokhagymát, hagymát, zellert, burgonyát, sárgarépát, paradicsomot, zöldbabot, cukorborsót, petrezselymet, zsályát, rozmaringot összekeverjük.

2. Felöntjük a forró vízzel, letakarjuk és 90 percig alacsony hőfokon főzzük. Hozzáadjuk az édes káposztát, zöldborsót és még 30 percig együtt főzzük.

3. 200 fokra előmelegítjük a sütőt (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A kenyeret 10 perc alatt megpirítjuk, fokhagymával bedörzsöljük.

4. A pirított kenyeret tányérokba rakjuk, a forró levest rákanalazzuk. Sózzuk, borsozzuk, az olajjal meglocsoljuk. Parmezánnal megszórjuk, forrón tálaljuk.

Toszkán minestrone kolbásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3251 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Toszkán minestrone kolbásszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
recepttár