Délolasz húsvéti leves

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Délolasz húsvéti leves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál arany mazsola
35 dkg sovány darált sertéshús
4 db tojás
5 evőkanál frissen reszelt pecorino sajt
30 dkg ricotta sajt
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A darált húst 1 tojással, pecorino sajttal, fokhagymával, petrezselyemmel, szerecsendióval, sóval összegyúrjuk. Kisméretű golyókat formálunk.

2. A marhahúslevest felforraljuk, a húsgombócokat 10 perc alatt készre főzzük.

3. A maradék 3 tojást, a krémes ricottát, zsemlemorzsát és aranymazsolát kikeverjük. Sózzuk.

4. A tojásos keveréket a levesbe öntjük. Állandóan kevergetve 1 perc alatt megfőzzük. Azonnal, forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Délolasz húsvéti leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3340 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Délolasz húsvéti leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
szótár