Toszkán húsleves zöldségekkel

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Toszkán húsleves zöldségekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db tisztított, szeletelt articsóka
4 szál vékonyra szeletelt újhagyma
6 dkg kockára vágott baconszalonna
vagy
6 dkg kockára vágott pancetta
12 dkg mélyhűtött lóbab
vagy
12 dkg friss lóbab
15 dkg friss zöldborsó
vagy
4 szelet kockára vágott kenyér
2 evőkanál finomra vágva rozmaring
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Négy evőkanál olajat közepes tűzön felmelegítünk, az újhagymát 5 perc alatt megfonnyasztjuk.

2. Hozzáadjuk a pancetta- vagy baconkockákat, további 5 percig pirítjuk. Újabb 5 perc alatt a darált marhahúst is megpirítjuk, hozzáadjuk a babot, borsót, articsókát; spárgát. Sózzuk, borsozzuk, s 15 perc alatt puhára pároljuk a hozzávalókat.

3. Felöntjük a húslével és 20 percig még gyöngyöztetjük.

4. A maradék 4 evőkanál olajon a kenyérkockákat a rozmaringgal aranybarnára sütjük. Sózzuk, borsozzuk.

A tányérokba mert forró levest pirított kenyérkockákkal díszítjük.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
1 nagyobb szál félbevágott sárgarépa
1 szál póréhagyma
2 szál zöldjével zellerszár
2 db érett paradicsom
150 dkg marhahús
50 dl hideg víz
1 nagyobb fej negyedelt hagyma
4 szem szegfűszeg
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

1. A zöldségeket megtisztítjuk. Ha szegfűszeget is használunk, szúrjuk a hagyma negyedekbe.

2. A hozzávaló zöldségeket, húst és csontot a vízzel felöntjük, és közepes tűzön felforraljuk.

3. A tűz hőfokát csökkentjük és a levest 180 percen keresztül gyöngyöztetjük.

4. A keletkező habot szűrőkanállal vagy papírtörlővel leszedjük. Ha a leves kész, a zöldségeket, csontot és húst kiszedjük.

5. A levest leszűrjük. Ha a lé kihűlt, a tetejéről a zsírt eltávolíthatjuk, és kisebb adagokban lefagyaszthatjuk.

A főtt húst akár főételként tálalhatjuk, akár más ételhez is adhatjuk.

Toszkán húsleves zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1727 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Toszkán húsleves zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
szótár