Alföldi gombócleves

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Alföldi gombócleves
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg darabolt fehérrépa
8 dkg darabolt sárgarépa
5 dkg zöldborsó
5 dkg margarin
3 db tojás
3 dkg apróra vágott vöröshagyma
12 dl víz
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
1 gramm őrölt bors
5 dkg kukoricadara
1 dkg
ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

A húst kukoricadarával, margarinnal, tojással, sóval, borssal összekeverjük, 30 percig pihentetjük. Közben a zöldségeket egyforma kockára vágjuk és a margarinos hagymával megpároljuk. Paradicsompürét, zöldborsót és finomra vágott petrezselymet hozzáadva, 1,2 liter delikátos alaplével felengedjük és 10 percig forraljuk a beleszaggatott gombócokkal. (Domokos József mesterszakács)

Vizes kézzel azonos méretű kis gombócokat készíthetünk.
Alföldi gombócleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2438 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Arany szakácssapka Arany szakácssapka
(Hírlapkiadó Vállalat, 1988)

bővebben...
Alföldi gombócleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Arany szakácssapka Arany szakácssapka
(Hírlapkiadó Vállalat, 1988)

bővebben...
recept beküldése