Olasz sajtfondü

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Olasz sajtfondü
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl tej
50 dkg szeletelt fontina sajt
2 evőkanál vaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
A tálaláshoz:
igény szerint cikkekre vágott édeskömény
igény szerint csíkokra vágott sárgarépa
igény szerint friss, ropogós, pirított kenyér
igény szerint fehér, kimagozott szőlő

Elkészítés:

1. A sajtot tálba rakjuk, a tejjel leöntjük, majd 2-4 óráig pihentetjük.

2. A vajat vízfürdőn felolvasztjuk. A sajtról a tejet leszűrjük, félrerakjuk.

3. A sajtot és 3-4 evőkanál félrerakott tejet a vízfürdőn lévő vajhoz adjuk. Állandóan kevergetve besűrítjük.

4. 4 tojás sárgáját egyenként belekeverjük. Ha úgy látjuk, szükség van az ötödik tojásra is, azt is hozzáadjuk. Simára keverjük. Sózzuk, meghintjük fehér borssal.

Pirított kenyérkockákkal, édesköménycikkekkel, sárgarépacsíkokkal, szőlővel tálaljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Olasz sajtfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2042 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Olasz sajtfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
bevásárlólista