Svájci paradicsomos fondü

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Svájci paradicsomos fondü
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg hámozott, kimagozott paradicsom
35 dkg frissen reszelt gruyere sajt
35 dkg frissen reszelt ementáli sajt
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 és ¼ dl paradicsomlé
1 evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál tejszínhab
½ teáskanál szárított oregánó
igény szerint friss, ropogós, pirított kenyér
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
A tálaláshoz:
15 dkg kockára vágott sonka

Elkészítés:

1. A finomra vágott paradicsomot és a fokhagymát összekeverjük. Egy serpenyőben alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadunk 60 milliliter paradicsomlevet, és 3 percig magas hőfokon forraljuk. Belekeverjük a sajtokat.

3. A kukoricalisztet egy tálban simára keverjük a maradék paradicsomlével, tejszínhabbal, oregánóval. A keveréket a paradicsomos sajtokhoz adjuk, 5 perc alatt besűrítjük. Fehér borssal meghintjük.

4. Fondüedénybe töltjük, és az asztalra, a saját melegítőjére rakjuk, vigyázva arra, hogy a hőfoka ne csökkenjen. Megszórjuk sonkakockákkal.

5. A vendégek saját mártogatós villájukra szúrják a kockákra vágott kenyereket, s azt merítik a meleg paradicsomos sajtba.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Svájci paradicsomos fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1654 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Svájci paradicsomos fondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
bevásárlólista