Svájci paradicsomos fondü



Elkészítés:
1. A finomra vágott paradicsomot és a fokhagymát összekeverjük. Egy serpenyőben alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.
2. Hozzáadunk 60 milliliter paradicsomlevet, és 3 percig magas hőfokon forraljuk. Belekeverjük a sajtokat.
3. A kukoricalisztet egy tálban simára keverjük a maradék paradicsomlével, tejszínhabbal, oregánóval. A keveréket a paradicsomos sajtokhoz adjuk, 5 perc alatt besűrítjük. Fehér borssal meghintjük.
4. Fondüedénybe töltjük, és az asztalra, a saját melegítőjére rakjuk, vigyázva arra, hogy a hőfoka ne csökkenjen. Megszórjuk sonkakockákkal.
5. A vendégek saját mártogatós villájukra szúrják a kockákra vágott kenyereket, s azt merítik a meleg paradicsomos sajtba.