Cheddar fondü füstölt lazaccal

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cheddar fondü füstölt lazaccal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg mascarpone
50 dkg reszelt cheddar sajt
18 dkg szeletelt, darabolt füstölt lazac
2 és fél dl tejföl
2 evőkanál friss, finomra vágva snidling
1 teáskanál Worcestershire szósz
igény szerint kruton
vagy
igény szerint friss, ropogós, pirított kenyér

Elkészítés:

1. A tejfölt és a mascarponét egy tálban összekeverjük.

2. Egy serpenyőben alacsony hőfokon felmelegítjük, belekeverjük a reszelt cheddar sajtot, felolvasztjuk. Vigyázat! Ne forrjon fel.

3. Belekeverünk 1 evőkanál snidlinget, Worcestershire szószt, a vékonyra szeletelt, majd összevágott füstölt lazacot.

4. Fondüedénybe töltjük, és az asztalra, a saját melegítőjére rakjuk, vigyázva arra, hogy sajt hőfoka ne csökkenjen. A maradék snidlinggel megszórjuk.

5. A croutont vagy a kockákra vágott kenyeret tálra rakjuk.

A vendégek saját mártogatós villájukra szúrják a kenyereket, s azt merítik a meleg sajtba.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.

Zöldfűszeres cruton

Zöldfűszeres cruton
50 dkg friss, ropogós, kockára vágott kenyér
3 evőkanál friss, finomra vágva zöldfűszer
2 gerezd félbevágott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. A kenyérkockákat a zöldfűszerrel (petrezselyem, koriander, bazsalikom, kapor, oregánó) meghintjük. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat és a fokhagymát 2-3 perc alatt megpirítjuk.

3. A fokhagymát az olajból kivesszük, kidobjuk. Az olajat a zöldfűszeres kenyérkockákra öntjük. Sózzuk, borsozzuk.

4. A kenyeret a sütőben, tepsiben - gyakran kevergetve - 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Cheddar fondü füstölt lazaccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 810 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Cheddar fondü füstölt lazaccal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
szótár