Kínai marhahústál

| Kínai marhahúsos leves receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kínai marhahústál
Eszközök: fondü készlet, séfkés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg szárától megtisztított, vágott spenót
25 dkg apróra vágott csiperkegomba
75 dkg vékonyra szeletelt marhahátszín
2 szelet friss gyömbér
1 szál szeletelt újhagyma
másfél dl víz
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál száraz fehérbor

Elkészítés:

1. A vendégek száma alapján kínai leveses tálkákba elosztjuk a hátszínt, a gombát és a spenótot.

2. A vizet a marhahúslevessel, borral, szójaszósszal, újhagymával és gyömbérrel felforraljuk.

3. A lé háromnegyed részét a fondüedénybe töltjük, és az asztalra, a saját melegítőjére rakjuk, vigyázva arra, hogy a leves hőfoka ne csökkenjen.

4. A vendégek a mártogatós villára vagy kínai evőpálcikára felszúrják a táljukban lévő falatokat és rövid idő alatt megfőzik. Ha a leves elfogyna, a maradék lével feltöltjük.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
Kínáljuk tofuval, mártogatós szósszal, szójaszósszal, szezámkrémmel, mustárral, chiliolajjal, mogyorószósszal.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Kínai marhahústál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1558 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Kínai marhahústál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
bevásárlólista