Húsos, csirkés fondü friss zöldségekkel

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Húsos, csirkés fondü friss zöldségekkel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kockára vágott sertéshús
50 dkg kicsontozott, lebőrözött csirkecomb
6 szál egész újhagyma
2 szál hosszúkásra vágott sárgarépa
6 db vékonyra szeletelt retek
4 szál szeletelt zellerszár
2 db cikkekre vágott articsóka
ízlés szerint friss, ropogós kenyér
A sütéshez:
szükség szerint mogyoróolaj
vagy
szükség szerint repceolaj
vagy
szükség szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A fondüsütőt félig megtöltjük olajjal.

2. A tűzhelyen felforrósítjuk, majd az asztalra, a saját melegítőjére rakjuk, vigyázva arra, hogy az olaj hőfoka ne csökkenjen.

3. A sertéshúst, az apró kockára vágott csirkecombot, zöldségeket és a kenyereket tálakra rakjuk.

4. A vendégek tányérjába mártogatós villát adunk. Ki-ki a saját ízlése szerint sütheti meg a húst vagy a zöldséget és mártogathatja az ugyancsak az asztalon elhelyezett szószokba.

Üljük körül az asztalt, s a mártogatós villával szedjük ki a frissen sült hús-és csirkedarabokat, amelyeket egészen kis kockára vágott a háziasszony. A fondütál olaja jó forró legyen, hogy az apró darabok minél gyorsabban és alaposan átsüljenek. A húsok mellé kínáljunk különféle mártogatósokat, friss zöldségeket, ropogós kenyeret, szójaszószt, ketchupot, joghurtot, savanyúságot. Az asztalról ne hiányozzon a só és a bors sem, hogy a vendégek a maguk ízlése szerint fűszerezzék a falatokat.
Húsos, csirkés fondü friss zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2241 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Húsos, csirkés fondü friss zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
recepttár