Ananászos csirketál - lassan főzve

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ananászos csirketál - lassan főzve
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kockára vágott újburgonya
3 db kicsontozott, lebőrözött csirkemell
60 dkg kockára vágott, lecsepegtetett ananászkonzerv
4 evőkanál barna cukor
5 evőkanál víz
3 evőkanál kukoricaliszt
1 nagyobb fej összevágott hagyma
2 evőkanál olvasztott vaj
1 evőkanál sötét szójaszósz
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
ízlés szerint cayenne-bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint főtt hosszúszemű fehér rizs

Elkészítés:

1. A lassan főző edénybe rakjuk a burgonyát, a sárgarépát és a hagymát. A falatnyi darabokra vágott csirkemellel befedjük. Rászórjuk az ananászkockákat.

2. Egy tálban összekeverjük az ananászlevet, cukrot, vajat, szójaszószt, leveskockát, fokhagymát, gyömbért. Sózzuk. Megszórjuk cayenne borssal.

3. A keveréket a csirkére öntjük. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 6-7 óra alatt puhára főzzük.

4. A kukoricalisztet a vízzel simára keverjük. A habarékot a csirkére öntjük. Ismét lefedjük és még 60 percen át főzzük. Forrón tálaljuk.

Ananászos csirketál - lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1462 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Ananászos csirketál - lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
recepttár