Zöldalmás csirke - lassan főzve

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldalmás csirke - lassan főzve
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb tisztított, vékonyra szeletelt zöldalma
6 db kicsontozott, lebőrözött csirkemell
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 és fél dl cukrozatlan almalé
1 csipet frissen reszelt szerecsendió
50 dkg vékonyra szeletelt burgonya
50 dkg vékonyra szeletelt sárgarépa
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál barna cukor
1 teáskanál
½ teáskanál cayenne-bors

Elkészítés:

1. A lassan főző edénybe rétegezzük a burgonyát, sárgarépát, almát. A felezett csirkemellekkel befedjük.

2. Rászórjuk a barna cukrot, a fokhagymát, a sót, a cayenne borsot, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Almalével és citromlével leöntjük.

3. Letakarjuk és alacsony hőfokon 6-8 óra alatt puhára főzzük. Forrón tálaljuk.

Lehetőleg cukormentes almalevet használjunk a recept elkészítéséhez.
Zöldalmás csirke - lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1259 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Zöldalmás csirke - lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
recept beküldése