Csirke tésztagombóccal - lassan főzve

| Zöldséges-tésztás csirkeragu receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke tésztagombóccal - lassan főzve
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kicsontozott, lebőrözött csirkemell
2 nagy kockára vágott burgonya
2 nagyobb szál vékonyra szeletelt sárgarépa
1 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
7 és fél dl csirkehúsleves
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
1 evőkanál vaj
1 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
ízlés szerint cayenne-bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kis kockákra vágott csirkét, burgonyát, sárgarépát, hagymát, kaliforniai paprikát, zöldborsót, kukoricát a lassan főző edénybe rakjuk.

2. Hozzáadjuk a vajat, petrezselymet. Sózzuk. Megszórjuk cayenne borssal, majd felöntjük 6,25 deciliter levessel. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 6-8 óra alatt a csirkét és a zöldségeket puhára főzzük.

3. A tésztagombóc hozzávalóit a maradék csirkelevessel elkeverjük. Evőkanálnyi darabokat szaggatunk belőle és a zöldséges csirkéhez adjuk. Az edényt ismét letakarjuk. Magasabb hőfokon még 15 percig főzzük.

4. A fedőt eltávolítjuk és ugyanezen a hőfokon még 20 percig főzzük. Forrón tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Tésztagombóc

Tésztagombóc
30 dkg liszt
12.5 dkg hideg, darabolt vaj
4 evőkanál joghurt vagy
4 evőkanál író
2 teáskanál sütőpor
0.5 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál kristálycukor
0.5 teáskanál

1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 7-es fokozat).

2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot, sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat. A tésztát morzsalékosra gyúrjuk. Villával hozzákeverjük az írót vagy a joghurtot. Sima, rugalmas tésztát készítünk.

3. Kissé lisztezett deszkán alaposan összegyúrjuk, 12 részre osztjuk és golyókat formálunk belőle.

4. Száraz sütőlemezen 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Csirke tésztagombóccal - lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1448 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Csirke tésztagombóccal - lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
ételfotó