Zöldséges párolt sertés - lassan főzve

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges párolt sertés - lassan főzve
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kis méretű, félbevágott burgonya
50 dkg szeletelt sárgarépa
150 dkg kicsontozott, apróra vágott sertéskaraj
dl mustár
½ teáskanál szárított majoránna
½ teáskanál szárított kakukkfű
½ teáskanál
1 csipet frissen őrölt fekete bors
1 fej finomra vágva hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
3 ¾ dl marhahúsleves
A tálaláshoz:
igény szerint főtt barna rizs
vagy
igény szerint rövid szemű, főtt rizs

Elkészítés:

1. Egy hatliteres lassan főző edényt 90 fokra előmelegítünk. A répát és a burgonyát rétegenként belerakjuk.

2. A húst mustárral bekenjük, majoránnával, kakukkfűvel, sóval, borssal megszórjuk. A húst az edénybe rakjuk, ráhelyezzük a hagymaszeleteket és a fokhagymát.

3. Levessel felöntjük. Lefedjük, az edényt alacsonyabb hőfokra állítjuk. Az ételt 9 óra alatt puhára főzzük.

4. A frissen főzött rizst tálalóedényre rakjuk. A húst és a zöldségeket a tetejére tesszük, a szafttal leöntjük.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
1 nagyobb szál félbevágott sárgarépa
1 szál póréhagyma
2 szál zöldjével zellerszár
2 db érett paradicsom
150 dkg marhahús
50 dl hideg víz
1 nagyobb fej negyedelt hagyma
4 szem szegfűszeg
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

1. A zöldségeket megtisztítjuk. Ha szegfűszeget is használunk, szúrjuk a hagyma negyedekbe.

2. A hozzávaló zöldségeket, húst és csontot a vízzel felöntjük, és közepes tűzön felforraljuk.

3. A tűz hőfokát csökkentjük és a levest 180 percen keresztül gyöngyöztetjük.

4. A keletkező habot szűrőkanállal vagy papírtörlővel leszedjük. Ha a leves kész, a zöldségeket, csontot és húst kiszedjük.

5. A levest leszűrjük. Ha a lé kihűlt, a tetejéről a zsírt eltávolíthatjuk, és kisebb adagokban lefagyaszthatjuk.

A főtt húst akár főételként tálalhatjuk, akár más ételhez is adhatjuk.

Zöldséges párolt sertés - lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1627 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Zöldséges párolt sertés - lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
könyvek