Marhasült zöldségekkel - lassan főzve



Elkészítés:
1. A 4 cm-es kockákra vágott húst, olajat, burgonyát, sárgarépát, gombakrémlevest, hagymaleves-port, kakukkfüvet, zöldborsót a lassan főző edényben óvatosan összekeverjük.
2. Felöntjük a levessel. Lefedjük, majd 8-10 óra alatt puhára főzzük. Forrón tálaljuk.
Marhahúsleves

1. A zöldségeket megtisztítjuk. Ha szegfűszeget is használunk, szúrjuk a hagyma negyedekbe.
2. A hozzávaló zöldségeket, húst és csontot a vízzel felöntjük, és közepes tűzön felforraljuk.
3. A tűz hőfokát csökkentjük és a levest 180 percen keresztül gyöngyöztetjük.
4. A keletkező habot szűrőkanállal vagy papírtörlővel leszedjük. Ha a leves kész, a zöldségeket, csontot és húst kiszedjük.
5. A levest leszűrjük. Ha a lé kihűlt, a tetejéről a zsírt eltávolíthatjuk, és kisebb adagokban lefagyaszthatjuk.
A főtt húst akár főételként tálalhatjuk, akár más ételhez is adhatjuk.