Marhahús - lassan párolva

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahús - lassan párolva
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál tápiókagyöngy
75 dkg sovány, darabolt marhahús
3 nagyobb szál szeletelt sárgarépa
3 nagyobb kockára vágott burgonya
2 szál szeletelt zellerszár
80 dkg darabolt konzervparadicsom
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 nagyobb fej összevágott hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 és fél dl marhahúsleves
4 evőkanál ketchup
1 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat egy serpenyőben közepes tűzön felmelegítjük. Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott húst és 8-10 perc alatt megpirítjuk.

2. A húst szűrőlapáttal a lassan főző edénybe rakjuk, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, burgonyát, zellert, paradicsomot, ketchupot, petrezselymet, babérlevelet, tapiókát.

3. A levessel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk. Letakarjuk, majd 8-10 óráig főzzük. A babérlevelet kidobjuk. Forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
A gyorsfőzött tapióka bioboltban kapható.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
1 nagyobb szál félbevágott sárgarépa
1 szál póréhagyma
2 szál zöldjével zellerszár
2 db érett paradicsom
150 dkg marhahús
50 dl hideg víz
1 nagyobb fej negyedelt hagyma
4 szem szegfűszeg
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

1. A zöldségeket megtisztítjuk. Ha szegfűszeget is használunk, szúrjuk a hagyma negyedekbe.

2. A hozzávaló zöldségeket, húst és csontot a vízzel felöntjük, és közepes tűzön felforraljuk.

3. A tűz hőfokát csökkentjük és a levest 180 percen keresztül gyöngyöztetjük.

4. A keletkező habot szűrőkanállal vagy papírtörlővel leszedjük. Ha a leves kész, a zöldségeket, csontot és húst kiszedjük.

5. A levest leszűrjük. Ha a lé kihűlt, a tetejéről a zsírt eltávolíthatjuk, és kisebb adagokban lefagyaszthatjuk.

A főtt húst akár főételként tálalhatjuk, akár más ételhez is adhatjuk.

Marhahús - lassan párolva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1176 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Marhahús - lassan párolva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
recept beküldése