Paradicsomos marhatál lassan főzve

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos marhatál lassan főzve
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg párolt, kockára vágott marhahús
6 nagy hámozott, összevágott paradicsom
4 nagy kockára vágott burgonya
4 nagyobb szál szeletelt sárgarépa
3 szál szeletelt zellerszár
2 és fél dl marhahúsleves
1 nagyobb fej összevágott hagyma
7 és fél dkg tápiókagyöngy
1 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
1 evőkanál friss, összetépkedett bazsalikomlevél
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az apróra vágott húst, paradicsomot, burgonyát, sárgarépát, zellert, hagymát, tapiókát, babérlevelet, bazsalikomot, petrezselymet a lassan főző edénybe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk.

2. A levessel felengedjük. Óvatosan összekeverjük. Lefedjük, majd 6-8 órát főzzük. A babérlevelet tálalás előtt kidobjuk. Forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
A gyorsfőzött tapióka bioboltban kapható.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
1 nagyobb szál félbevágott sárgarépa
1 szál póréhagyma
2 szál zöldjével zellerszár
2 db érett paradicsom
150 dkg marhahús
50 dl hideg víz
1 nagyobb fej negyedelt hagyma
4 szem szegfűszeg
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só

1. A zöldségeket megtisztítjuk. Ha szegfűszeget is használunk, szúrjuk a hagyma negyedekbe.

2. A hozzávaló zöldségeket, húst és csontot a vízzel felöntjük, és közepes tűzön felforraljuk.

3. A tűz hőfokát csökkentjük és a levest 180 percen keresztül gyöngyöztetjük.

4. A keletkező habot szűrőkanállal vagy papírtörlővel leszedjük. Ha a leves kész, a zöldségeket, csontot és húst kiszedjük.

5. A levest leszűrjük. Ha a lé kihűlt, a tetejéről a zsírt eltávolíthatjuk, és kisebb adagokban lefagyaszthatjuk.

A főtt húst akár főételként tálalhatjuk, akár más ételhez is adhatjuk.

Paradicsomos marhatál lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 911 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Paradicsomos marhatál lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
google+