Kolbász és bab - lassan sütve



Elkészítés:
1. Az éjszakára beáztatott, majd leszűrt babot a lassan főző edénybe rakjuk.
2. Belekeverjük a levest, a vizet, a kolbászt, a brokkolit, a paradicsomot, a hagymát, az oregánót, a fokhagymát és a babérlevelet.
3. Lefedjük, majd 6-8 óra alatt puhára főzzük.
4. Ha a teteje zsíros lenne, papírtörlővel leitatjuk. A babérlevelet kidobjuk. Forrón tálaljuk.
Marhahúsleves

1. A zöldségeket megtisztítjuk. Ha szegfűszeget is használunk, szúrjuk a hagyma negyedekbe.
2. A hozzávaló zöldségeket, húst és csontot a vízzel felöntjük, és közepes tűzön felforraljuk.
3. A tűz hőfokát csökkentjük és a levest 180 percen keresztül gyöngyöztetjük.
4. A keletkező habot szűrőkanállal vagy papírtörlővel leszedjük. Ha a leves kész, a zöldségeket, csontot és húst kiszedjük.
5. A levest leszűrjük. Ha a lé kihűlt, a tetejéről a zsírt eltávolíthatjuk, és kisebb adagokban lefagyaszthatjuk.
A főtt húst akár főételként tálalhatjuk, akár más ételhez is adhatjuk.