Burgonyás kukoricaleves - lassan főzve

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyás kukoricaleves - lassan főzve
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg kockára vágott baconszalonna
3 nagyobb kockára vágott burgonya
2 és fél dl tej
1 és ¼ dl tejföl
1 nagyobb fej összevágott hagyma
12 és fél dl csirkehúsleves
1 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
ízlés szerint cayenne-bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A bacont teflonedényben 5 perc alatt ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, a lassan főző edénybe rakjuk és összekeverjük a burgonyával, hagymával, kukoricával, petrezselyemmel.

2. Felöntjük levessel. Sózzuk. Cayenne borssal megszórjuk. Letakarjuk, majd 8 órán keresztül főzzük.

3. Hozzákeverjük a tejet és a tejfölt és még 30 percig főzzük. Forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Burgonyás kukoricaleves - lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1954 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Burgonyás kukoricaleves - lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
pinterest