Vegetáriánus curry - lassan főzve

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vegetáriánus curry - lassan főzve
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb kockára vágott burgonya
4 szál összevágott póréhagyma
2 szál kockára vágott zellerszár
35 dkg konzerv sűrített tej
1 és ¼ dl tejföl
20 dkg frissen reszelt cheddar sajt
7 és fél dkg liszt
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
ízlés szerint cayenne-bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
1 evőkanál friss, finomra vágva snidling

Elkészítés:

1. A lisztet 2,5 dl csirkelevessel simára keverjük.

2. A burgonyát, póréhagymát, zellert, fokhagymát, petrezselymet a lassan főző edényben összekeverjük. Sózzuk. Cayenne borssal is megszórjuk.

3. Ráöntjük a lisztes levest, majd felöntjük a maradék levessel. Letakarjuk, 7-9 óráig főzzük.

4. Belekeverjük a sűrített tejet, tejfölt, sajtot és még egy óráig főzzük. Snidlinggel díszítve forrón tálaljuk.

Csirkeleves

Csirkeleves
2 szál darabolt zellerszár
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg egész csirke
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
2 fej közepes méretű, negyedelt hagyma
50 dl hideg víz

1. A csirkedarabokat (pl. szárny, hát, nyak) vagy az egész csirkét fazékba rakjuk. Felöntjük a vízzel. Közepes tűzön, óvatosan felfőzzük. A habot a tetejéről eltávolítjuk.

2. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, a háromfelé vágott zellert, petrezselymet, babérlevelet, sót. A levest ne hagyjuk forrni, csak óvatosan gyöngyöztessük 3-4 órán keresztül. Ha túl sok lé elpárologna, meleg vízzel pótoljuk.

3. Ha megfőtt, a csirkét és a zöldségeket kiszedjük. A levest hagyjuk kihűlni.

Leszűrjük.

4. A levet hűtőbe rakjuk, hogy a zsír a tetején megdermedjen. A zsírt eltávolítjuk.

A főtt húst és a zöldségeket más ételek készítéséhez felhasználhatjuk.

Vegetáriánus curry - lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 986 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Vegetáriánus curry - lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
bevásárlólista