Marhahúsleves árpával

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahúsleves árpával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg árpagyöngy
50 dkg kicsontozott, kockára vágott bárányhús
vagy
50 dkg kicsontozott, kockára vágott marhahús
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
1 teáskanál őrölt fahéj
12 és fél dl víz
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint
A tálaláshoz:
2 evőkanál finomra vágva koriander

Elkészítés:

1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát, húst és 8-10 perc alatt világosbarnára pirítjuk.

2. Rászórjuk a petrezselymet és a fahéjat, felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a paradicsompürét. Sózzuk. Felforraljuk, majd a tűz hőfokát visszavéve 10 percig főzzük.

3. Belekeverjük az árpagyöngyöt. Ismét felforraljuk, majd a tűz hőfokát újra lecsökkentjük, és lefedve 40-45 perc alatt — amíg az árpagyöngy megpuhul — készre főzzük.

4. Hozzáadjuk a citromlevet, korianderrel díszítjük. Forrón tálaljuk.

Marhahúsleves árpával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1733 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Marhahúsleves árpával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
recept beküldése