Vegetáriánus curry - lassan főzve

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vegetáriánus curry - lassan főzve
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl kókusztej
1 db kimagozott, összevágott kaliforniai paprika
2 db zöldalma
4 nagyobb héjas, kockára vágott burgonya
2 db közepes méretű, összevágott cukkini
2 nagyobb szál összevágott sárgarépa
2 evőkanál friss, finomra vágva kapor
4 fej durvára vágott fehér hagyma
10 dkg pirított dió
2 evőkanál friss, finomra vágva koriander
1 és ¼ dl víz
2 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
3 gerezd finomra vágva fokhagyma
4 evőkanál mogyoróolaj
vagy
4 evőkanál olívaolaj
A tálaláshoz:
igény szerint naankenyér
igény szerint főtt basmati rizs

Elkészítés:

1. A hozzávalókat a pirított dió és a koriander kivételével a lassan főző edényben óvatosan összekeverjük.

2. Letakarjuk, és 5-6 óra alatt puhára főzzük.

3. Ha kész, tálalás előtt pirított dióval és korianderrel megszórjuk. Forrón, frissen főzött basmati rizzsel vagy naankenyérrel tálaljuk.

Engedjünk az ázsiai ízek csábításának! Ez a könnyű, tápláló curry este is fogyasztható. Kínáljon mellé naant (indiai élelmiszerboltokban kapható készen, de otthon is elkészíthető) vagy frissen főzött basmati, illetve hosszú szemű rizst.

Naan

Naan
12.5 dkg joghurt
1 evőkanál olvasztott ghee vagy
1 evőkanál olvasztott vaj
2.5 dl tej
1 db tojás
1 teáskanál
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
50 dkg liszt

1. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

2. Beletesszük a tojást, az olvasztott ghee-t vagy vajat, a joghurtot, és apránként hozzáadjuk a tejet, annyit, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy nedves konyharuhával letakarva 120 percen át meleg helyen hagyjuk.

3. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat) előmelegítjük. Egy jól belisztezett felületen 2-3 percig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk.

4. A tésztát 8 részre osztjuk, és mindegyiket 15 cm hosszú ovális lappá nyújtjuk. Vizes kenőtollal vízzel megkenjük, és vizes oldalával lefelé olajjal kikent sütőlemezekre tesszük. Olvasztott ghee-vel vagy vajjal megkenjük, és 8-10 percig sütjük, míg aranybarna lesz.

Vegetáriánus curry - lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2484 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Vegetáriánus curry - lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
szólj hozzá, értékelj