Vegetáriánus curry - lassan főzve



Elkészítés:
1. A hozzávalókat a pirított dió és a koriander kivételével a lassan főző edényben óvatosan összekeverjük.
2. Letakarjuk, és 5-6 óra alatt puhára főzzük.
3. Ha kész, tálalás előtt pirított dióval és korianderrel megszórjuk. Forrón, frissen főzött basmati rizzsel vagy naankenyérrel tálaljuk.
Naan

1. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
2. Beletesszük a tojást, az olvasztott ghee-t vagy vajat, a joghurtot, és apránként hozzáadjuk a tejet, annyit, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy nedves konyharuhával letakarva 120 percen át meleg helyen hagyjuk.
3. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat) előmelegítjük. Egy jól belisztezett felületen 2-3 percig dagasztjuk, míg sima tésztát kapunk.
4. A tésztát 8 részre osztjuk, és mindegyiket 15 cm hosszú ovális lappá nyújtjuk. Vizes kenőtollal vízzel megkenjük, és vizes oldalával lefelé olajjal kikent sütőlemezekre tesszük. Olvasztott ghee-vel vagy vajjal megkenjük, és 8-10 percig sütjük, míg aranybarna lesz.