Zöldséges csirkeleves - lassan főzve

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges csirkeleves - lassan főzve
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg darabolt konzervparadicsom
2 szál finomra vágott zellerszár
10 dkg rövid szemű rizs
35 dkg főtt, darabolt csirke
1 evőkanál friss, összetépkedett bazsalikomlevél
4 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál Worcestershire szósz
2 evőkanál friss, finomra vágva petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot, kukoricát, zöldborsót, zellerszárat, rizst, paradicsompürét, Worcestershire szószt, petrezselymet, sót, borsot a lassan főző edénybe rakjuk.

2. Felöntjük a csirkelevessel. Lefedjük és 6-8 óra alatt puhára főzzük.

3. A főzési idő utolsó fél órájában belekeverjük a főtt csirkét. Bazsalikommal meghintjük. Forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
Ehhez a recepthez felhasználhatjuk a maradék sülteket vagy a grillcsirkét. A lebőrözött, kicsontozott húst vágjuk apró darabokra.

Csirkeleves

Csirkeleves
2 szál darabolt zellerszár
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg egész csirke
2 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
2 fej közepes méretű, negyedelt hagyma
50 dl hideg víz

1. A csirkedarabokat (pl. szárny, hát, nyak) vagy az egész csirkét fazékba rakjuk. Felöntjük a vízzel. Közepes tűzön, óvatosan felfőzzük. A habot a tetejéről eltávolítjuk.

2. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, a háromfelé vágott zellert, petrezselymet, babérlevelet, sót. A levest ne hagyjuk forrni, csak óvatosan gyöngyöztessük 3-4 órán keresztül. Ha túl sok lé elpárologna, meleg vízzel pótoljuk.

3. Ha megfőtt, a csirkét és a zöldségeket kiszedjük. A levest hagyjuk kihűlni.

Leszűrjük.

4. A levet hűtőbe rakjuk, hogy a zsír a tetején megdermedjen. A zsírt eltávolítjuk.

A főtt húst és a zöldségeket más ételek készítéséhez felhasználhatjuk.

Zöldséges csirkeleves - lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2025 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Zöldséges csirkeleves - lassan főzve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
ételfotó