Zöldséges csirkeleves - lassan főzve



Elkészítés:
1. A paradicsomot, kukoricát, zöldborsót, zellerszárat, rizst, paradicsompürét, Worcestershire szószt, petrezselymet, sót, borsot a lassan főző edénybe rakjuk.
2. Felöntjük a csirkelevessel. Lefedjük és 6-8 óra alatt puhára főzzük.
3. A főzési idő utolsó fél órájában belekeverjük a főtt csirkét. Bazsalikommal meghintjük. Forrón tálaljuk.
Csirkeleves

1. A csirkedarabokat (pl. szárny, hát, nyak) vagy az egész csirkét fazékba rakjuk. Felöntjük a vízzel. Közepes tűzön, óvatosan felfőzzük. A habot a tetejéről eltávolítjuk.
2. Hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát, a háromfelé vágott zellert, petrezselymet, babérlevelet, sót. A levest ne hagyjuk forrni, csak óvatosan gyöngyöztessük 3-4 órán keresztül. Ha túl sok lé elpárologna, meleg vízzel pótoljuk.
3. Ha megfőtt, a csirkét és a zöldségeket kiszedjük. A levest hagyjuk kihűlni.
Leszűrjük.
4. A levet hűtőbe rakjuk, hogy a zsír a tetején megdermedjen. A zsírt eltávolítjuk.
A főtt húst és a zöldségeket más ételek készítéséhez felhasználhatjuk.