Galíciai zöldséges leves

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Galíciai zöldséges leves
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 db hámozott, finomra vágva paradicsom
40 dkg konzerv csicseriborsó
1 db kimagozott, kockára vágott zöld húsú kaliforniai paprika
1 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
25 dkg kockára vágott sertés szűzpecsenye
25 dkg fűszeres, vékonyra szeletelt kolbász
3 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
2 evőkanál finomra vágva zsálya
15 dl hideg víz
2 db kockára vágott burgonya
másfél teáskanál füstölt pirospaprika
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
2 nagyobb fej finomra vágva hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A közepes tűzön felmelegített olajon a hagymát és a fokhagymát kissé megsózva, megfonnyasztjuk.

2. Hozzáadjuk a füstölt paprikát, a kolbászszeleteket és a sertéshúst. Világosbarnára pirítjuk. 3. Belerakjuk a burgonyát, a kétféle kaliforniai paprikát, csicseriborsót, paradicsomot. Sózzuk.

4. A vízzel felöntjük, hozzáadjuk a babérlevelet és a zsályát. Alacsony hőfokon 30 percig gyöngyöztetjük.

5. Ha kész, a babérlevelet kidobjuk. Borsozzuk. Petrezselyemmel meghintjük. Forrón tálaljuk.

Ebben a fűszeres galíciai levesben a zöldségek fajtája változhat. Ami viszont kihagyhatatlan, az a fűszeres kolbászka, a csicseriborsó és a paradicsom.
Galíciai zöldséges leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1827 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Galíciai zöldséges leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
facebook