Észak-afrikai leves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Észak-afrikai leves
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál finomra vágva koriander
1 darabka fahéj
40 dkg száraz csicseriborsó
25 dkg lencse
50 dkg kockára vágott birkahús
vagy
50 dkg kockára vágott bárányhús
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 fej finomra vágva hagyma
1 szál finomra vágva zellerszár
3 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
1 csipet sáfrány
35 dl víz
100 dkg érett, durvára vágott paradicsom
10 dkg rövid szemű rizs
3 evőkanál liszt
2 evőkanál tisztított vaj
vagy
2 evőkanál ghee
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csicseriborsót előző este beáztatjuk, felhasználás előtt alaposan lecsöpögtetjük.

2. A felkockázott bárányt, vajat, hagymát, zellerszárat, a petrezselyem és a koriander felét, fahéjat, sáfrányt, gyömbért lábasba rakjuk. Összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

3. Közepes tűzön, amíg a vaj felolvad, pirítjuk. 1 liter vízzel felöntjük és felforraljuk. 25-30 perc alatt a felére sűrítjük.

4. Hozzáadjuk a csicseriborsót és a lencsét, felöntjük a maradék vízzel. Közepes tűzön 75 percig főzzük.

5. Belerakjuk a paradicsomot és a maradék petrezselymet és koriandert. Felforraljuk. A tűz hőfokát visszavesszük, és 10 percig gyöngyöztetjük.

6. Hozzáadjuk a rizst. A lisztet kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük.

7. A levest félrehúzzuk, és a liszttel behabarjuk. A tűzre visszatéve állandóan kevergetve még 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a citromlevet, és azonnal, forrón tálaljuk.

Észak-afrikai leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2230 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Észak-afrikai leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
ételfotó