Fordított citromos puliszkatorta

Adag: 1 sütőforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db vékonyra szeletelt citrom
4 evőkanál citromlé
1 evőkanál reszelt citromhéj
12 és fél dkg lágy vaj
12 és fél dkg kukoricadara
vagy
12 és fél dkg kukoricaliszt
15 dkg búzaliszt
35 dkg porcukor
3 db tojás
6 evőkanál tejföl
3 ¾ dl víz
7 és fél dkg darált mandula
1 teáskanál citrom kivonat
1 teáskanál sütőpor
1 csipet

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23 centiméter átmérőjű kapcsos sütőformát kivajazunk.

2. Úgy 3 decinyi vízben 15 dkg cukrot alacsony hőfokon feloldunk, állandóan kevergetve 5 perc alatt besűrítjük. Hozzáadjuk a citromkarikákat, 8 percig főzzük, félidőben megfordítjuk a citromokat.

3. A citromszeleteket kiszedjük csipesszel a szirupból, és az előkészített tál alját és oldalát kibéleljük a szeletekkel. A szirupot a maradék 4 evőkanál vízzel tovább főzzük, amíg aranyszínű nem lesz. A citromszeletekre kanalazzuk a szirupot.

4. A lisztet, a kukoricalisztet, a mandulát, a sütőport és a sót összekeverjük egy tálban. A vajat a maradék cukorral, a citromhéjjal, a citromkivonattal összeturmixoljuk. Belekeverjük a tojást. Hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, végül kanalanként a tejfölt és a citromlevet.

5. A tésztát a sütőformába kanalazzuk, majd 50-60 perc alatt megsütjük. Mintegy 15 percig a sütőformában hűtjük. A sütőforma oldalát eltávolítjuk. Tálalóedényre borítjuk a süteményt. Melegen tálaljuk.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Fordított citromos puliszkatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1801 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Fordított citromos puliszkatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
facebook